Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Όταν η αστυνομία πέφτει θύμα Νεοναζί

Μακρυά πολύ από την Ελλάδα και σε μία χώρα που τα τελευταία χρόνια μάθαμε να μισούμε, στην Γερμανία, η αστυνομία δεν καλύπτει έκδηλα τον ναζισμό, αλλά πέφτει θύμα του.

Το 2007 μία αστυνόμος στον Νότο της Γερμανίας, πέφτει νεκρή μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων σε επιχειρήσεις αλλοδαπών (που στην Γερμανία μεταφράζεται σε Τούρκους και Έλληνες) που έχει ξεκινήσει από το 2000 και έχει "αποδώσει" 10 νεκρούς.

Όλοι γνώριζαν ότι έχουν να κάνουν...
...με ρατσιστικές επιθέσεις αλλά τα πειστήρια ακόμα έλειπαν, μέχρι τώρα που με τις νέες έρευνες σε σπίτια του ναζιστικού πυρήνα NSU, τα στοιχεία επιτέλους οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που πλέον ακούγεται εκκωφαντικά στην Γερμανία, είναι οι ψίθυροι τόσων ετών. Όσο πιο trendy γίνεται ο ρατσισμός, τόσο περισσότερο πρέπει να κηρύσσεται παράνομος.


Η διαφορά από την καλή μας Ελλάδα είναι ξεκάθαρα τεράστια. Η αστυνομία αποτελεί τον βασικό ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής. Την καλύπτει πάντα, ακόμα και πριν αυτή μπει στη Βουλή -όλοι άλλωστε θυμόμαστε τον "Πόλεμο των Άστρων"- εξαπολύει "ανθρωποκυνηγητά" που δεν καταλήγουν κάπου, και ούτε ποτέ θα καταλήξουν.

Αν κάποτε θέλουμε να φτάσουμε στο επίπεδο συντεταγμένης πολιτείας θα ήταν καλό να ξηλώσουμε από τις ρίζες της την αστυνομία μας και να την ξαναστελεχώσουμε, με ανθρώπους αυτή την φορά, που δεν μπορούμε γιατί ακόμα ισχύει η μονιμότητα και το απεριόριστα στρατοκάβλικο αίσθημα στους κύκλους των αστυνομικών ακαδημιών και επιπλέον να κηρύξουμε παράνομο, όχι τον ακραίο λόγο αλλά την ακραία πράξη, πράγμα  πολύ εύκολο με την Χρυσή Αυγή η οποία δεν μας έχει συνηθίσει στις πιο ευγενικές συμπεριφορές απέναντι σε μετανάστες, "πούστηδες" και αριστερούς.

Εάν θέλουμε να λειτουργήσει η Δημοκρατία μάλλον αυτή πρέπει να γίνει επιλεκτική. Ούτως ή άλλως η ελευθερία πάντα για μία ψευδαίσθηση θα πρόκειται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου