Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Όταν ο Αλλάχ σε βάζει στη Νομική

Ωραία, όσοι έχετε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μπλογκ και τον προκάτοχό του, το WildhogSpammer, θα ξέρετε σίγουρα ότι διάκειμαι περισσότερο από ευνοϊκά απέναντι στο μετριοπαθές Ισλάμ και τους εξίσου μετριοπαθείς ακολούθους του (οι αποκεφαλισμοί για συμμετοχή σε πάρτυ μου κάνουν λίγο κάπως).

Η ελληνική πραγματικότητα με κάνει να σπάσω αυτόν τον κανόνα. Στην Ελλάδα έχουμε μια ρύθμιση η οποία επιτρέπει στα τέκνα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης να περνάνε στα πρωτοκλασάτα ΑΕΙ με βαθμούς σχεδόν μηδενικούς. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόστηκε για να αποτραπεί η διαρροή των νέων Πομάκων προς την Τουρκία για σπουδές. Το αποτέλεσμά της είναι ότι όποιοι δίνουν τα ρισπέκτς τους σε τζαμί και όχι σε εκκλησία μπαίνουν στην Νομική με...
...ένα 6,3.

Το γιατί δεν μπορώ να το κατανοήσω. Δεν έχουμε καταφέρει να τους ενσωματώσουμε επαρκώς, οπότε τους λαδώνουμε με θέσεις Νομικής, Πολιτικών Επιστημών(3,2) και Φιλολογίας(5,0-7,5); Και να ανταποκριθούν με τί εφόδια; Με allahu akbar, δυστυχώς δεν περνάς μαθήματα, το έχω δοκιμάσει και ξέρω. Το 6 στα 20 επίσης δεν δίνει και καλούς οιωνούς για αφοσίωση στο διάβασμα.

Οι Πομάκοι είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι. Με το να τους διαφοροποιούμε τους κατατάσσουμε στις ευπαθείς ομάδες και ουσιαστικά παραδεχόμαστε ότι είμαστε ρατσιστές, κάτι που προσπαθούμε να ξορκίσουμε δίνοντάς τους προνόμια.

Ο αντίστροφος ρατσισμός είναι και αυτός ρατσισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου