Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αρρωστάκια Νο.1

Μιλάμε και μιλάμε για παθογένειες. Όλων των τύπων: οικονομικές, πολιτικές, πολιτισμικές και κοινωνικές. Σήμερα λοιπόν λέω να εγκαινιάσω μία στήλη αναρτήσεων που θα μαζεύει τους λαμπρότερους εκπροσώπους αυτών των παθογενειών. Άνθρωποι που θα μείνουν χαραγμένοι με ροζ γκλίττερ πάνω στο πτώμα της λογικής που οι ίδιοι κατάφεραν single-handedly να αποκάνουν, και η προσπάθεια μου έγκειται στο να μείνουν λίιιγο παραπάνω απόσο τα δελτία των 8. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

1) Καλοί αστυνομικοί από την Θεσσαλονίκη, σαραντάρηδες, ληστεύουν πάνω σε πλατεία 3 αλλοδαπές και τους παίρνουν τις τσάντες τους που περιέχουν αφορολόγητα τσιγάρα γιατί προφανώς εκεί που έχει πάει η τιμή των καπνών, σε μαγαζί με είδη καπνιστού δεν πατάς ούτε απέξω. Με τέτοιες ατσιγαρίες τί να κάνεις; Κλέβεις αφορολόγητα. Οι δύο αυτοί αρειμάνιοι τέθηκαν, περιέργως, σε διαθεσημότητα....


2) Τζιμάνι χιώτικο, 25χρονο, καίει ένα ολόκληρο νησί, την Χίο, καταστρέφει το ένα τρίτο της παραγωγής μαστίχας για μία δεκαετία τουλάχιστον, όπως και τις ζωές που εξαρτώνται από αυτό και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις ονειρώξεις του πατέρα του, εποχιακού πυροσβέστη, και να γίνει και ο ίδιος πυροσβέστης. Ωραία, το σύνδρομο Οιδίποδα το έχουμε, μάνα/γιός, της Κασσάνδρας το έχουμε, πατέρας/κόρη. Στην δικιά του περίπτωση  αναλαμβάνω την ευθύνη και το ονομάζω σύνδρομο Μεταβαρόνων. Όποιος ξέρει, ξέρει.

3) Οι κνήτες διοργανωτές του φεστιβάλ, πάντα πρωτοπόροι, όπως τότε που απαγόρευαν την "ροκ" σαν μηχανισμό αποσταθεροποίησης της ταξικής συνείδησης, τώρα κλείνουν για το ολιγομελές ετήσιο μάζωμά τους τον σύντροφο-αγωνιστή Νίκο Βουρλιώτη και την φαμίλια των ατάλαντων χιπ-χοπάδων που αυτός έχει μαζέψει γύρω του, να τραγουδήσει μπροστά στον ανθό του προλεταριάτου. Περιμένω πως και πως να του δώσουν και χαρακτηριστικό ψευδώνυμο του Βουνού, όπως Νίκος "ο Σφαίρας" Βουρλιώτης ή Νίκος Βουρλουχιώτης.

Αυτά για σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι κι άλλα αρρωστάκια θα μου επιτρέψουν την μακροημέρευση της στήλης.

2 σχόλια: