Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αρρωστάκια Νο8: Το ευρώ και ο μαλάκας

Καιρό είχαμε να το κάνουμε. Τα αρρωστάκια επανέρχονται μετά από κάνα μήνα, όχι προφανώς γιατί η Ελλάδα έπαψε να παράγει καμμένους (pun των ημερών intended) αλλά γιατί περίμενα φωτεινά παραδείγματα βλακείας, καθώς πχ, ένας μπάτσος που ληστεύει λαθρομετανάστες είναι πια τουλάχιστον συνηθισμένο, ένα πλημμελειοδικείο που βγάζει λάδι συνδικάλες για την επίθεση στον Γερμανό πρόξενο επειδή "αυτός έπεσε πάνω στα φραπογάλατά μας μας" είναι κλασσικό και ο Γιάννης Μανώλης ο Αποστάτης θα πρέπει να γίνει χριστουγεννιάτικη ιστορία που να την βλέπουμε κάθε χρόνο, όπως τον Σκρούτζ, τον Μπάτμαν και Πένγκουιν και το 3ωρο το άκυρο το Μέρλιν που βάζει κάθε χρόνο το Star.

Στην σημερινή έκδοση, την νο8 την πρώτη θέση πρέπει να πάρει ο Αλαβάνος:...


Ο τύπος υποτίθεται ότι έκατσε και έκανε μόνος του μία ολόκληρη κοινωνική έρευνα, με 540 ερωτώμενους, από την οποία κατέληξε ότι για το πρόβλημα της λάθρο-μετανάστευσης φταίει σχεδόν αποκλειστικά το "σκληρό νόμισμα", το ευρώ.

Τώρα από πότε το Μέτωπο του Αλαβάνου άρχισε να θεωρεί την μετανάστευση "κακή" δεν ξέρω. Τουλάχιστον ξέρω ότι ιδεολογικά δεν θα έπρεπε να το κάνει. Την εμπάθεια του προς το ευρώ την ξέραμε. Οπότε έχουμε ένα "κακό" ευρώ που αυξάνει την "κακή" μετανάστευση, οπότε όταν γυρίσουμε στην δραχμούλα οι "κακοί" μετανάστες θα την κάνουν γιατί ως γνωστόν, αυτοί ξεκίνησαν από τα χωριά της Ισλαμαμπάντ, διέσχισαν τρεις χώρες, μία θάλασσα στοιβαγμένοι με άλλους 200 από τους οποίους μερικοί πέθαναν και καμια δεκαριά νησιά, για να έρθουν στην Ελλάδα να πάρουν την κουρού με ευρώπουλα... 

Όσο και αν σιχαίνομαι τις ηλίθιες θεωρίες των δύο άκρων και θεωρώ αυτιστικούς αυτούς που τις υποστηρίζουν, ο Αλαβάνος εδώ ξερνά έναν οχετό βλακείας που ελπίζω μόνο ο ίδιος μπορεί να πιστεύει.

Η δεύτερη περίπτωση που σας έχω για σήμερα είναι λιγότερο πολιτική. Είναι μάλλον κοινωνιολογική. Πρόκειται για έναν ημι-συμπαθή μαλάκα, ο οποίος όπως φαίνεται, όταν σταμάτησε την μαλακία έγινε ένας αντιπαθής χειρότερος μαλάκας. Και πρόκειται για ένα τζιμάνι που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο δημοσίευσε η Lifo. Εδώ δεν θα σχολιάσω εγώ. Να το δείτε μόνοι σας. Είναι απολαυστικά βλάκας, ειδικά εκεί που λέει ότι "η Katy Perry είναι σαν το Woody Allen, ή την λατρεύεις ή την μισείς"...

Ο θεομπαίχτης εδώ.

Τυρί, έ τυρί...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου