Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οι επαγγελματίες αποστάτες και η διάλυση των ΑΝΕΞΕΛ

Προφανώς αυτό θα συμβεί. Αν έχεις στο κόμμα σου τον πιο έμπειρο αποστάτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, γιατί ο Γιάννης ο Μανώλης κάνει τον Σαμαρά του 1992-93 να μοιάζει με ερασιτέχνη,  θα έπρεπε να ξέρεις ότι χαΐρι δεν θα βρεις.

Αν και αυτή τη φορά θα πρέπει να δώσω και περισσότερο δίκιο στην γραμμή "αντι-καμμένος" γιατί όπως φαίνεται, το όραμα του Πάνου ήταν να δημιουργήσει ένα υποτακτικό κόμμα Ανεξάρτητων Ελλήνων, πλήρως εξαρτημένο από τον λεβιάθαν-κομματάρχη του...
Και αυτό, αν δεν είσαι βουλευτής της ΧΑ δεν πιάνει.

Επίσης το είχαμε πει και μερικούς μήνες πριν, σε αυτήν την ανάρτηση. Οι Ανεξέλ δεν είχαν τίποτα καινούργιο να προσφέρουν. Αντιμνημόνιο, λαϊκισμό και επαρχιωτισμό. Στην ελληνική Βουλή όμως υπάρχουν κόμματα και άτομα τα οποία έμαθαν να παίζουν αυτό το παιχνίδι πολύ καλύτερα από τα νεογνά του Καμμένου. Ήταν επόμενο να φτάσουν στο σημείο κατάρρευσης τους.

Το σημαντικό ερώτημα είναι όμως να δούμε πού θα πάει αυτό το 7-10% των ψηφοφόρων που τους στήριξαν. Οι προφανείς απαντήσεις είναι τρεις: Μία μερίδα θα επιστρέψει στο μαντρί της ΝΔ, θεωρώ όχι μεγάλη. Ένα κομμάτι θα επιμείνει αντιμνημονιακά με κάθε κόστος (εθνικά θέματα) και θα προτιμήσει τον Σύριζα και ένα κομμάτι θα ριζοσπαστικοποιηθεί πλήρως επιλέγοντας την "αντισυστημική" λύση της ΧΑ.

Δυστυχώς θεωρώ ότι κερδισμένο και από αυτή την διελκυστίνδα θα βγει το κόμμα του Μιχαλολιάκου, όχι μόνο από την ιδεολογική προτίμηση των εκλογέων, αλλά και από το μήνυμα που περνάει μια τέτοια εσωκομματική κρίση σε αυτούς που θέλουν να το μεταφράσουν έτσι: Οι άχρηστοι που κάνουν λαμογιές ακόμα και μεταξύ τους.

Lacrymosa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου