Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Έκανε η Χρυσή Αυγή τα πρώτα της λάθη;

Η δυναμική της είναι ισχυρότερη και ηχηρότερη οποιουδήποτε άλλου κόμματος μέσα στο Κοινοβούλιο και οφείλεται εν μέρει στο ότι θέλει ρητά να το καταλύσει. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ανεβαίνει συνεχώς εκμεταλλευόμενη και την κατάρρευση μιας αποτυχημένης ΝΔ και της αδυναμίας άρθρωσης πολιτικού λόγου από τους Ανεξέλ.

Θεωρώ όμως ότι η ΧΑ διέπραξε τα πρώτα πολιτικά της λάθη, σε σχέση πάντα με το ακροατήριό της...


 Το πρώτο προέρχεται από τον Παναγιώταρο, ο οποίος είπε ότι ένας από τους πιο αγαπητούς αθλητές στην Ελλάδα, όχι μόνο για τις ικανότητες του αλλά και για το "τσαγανό" που διατηρεί αμετάβλητο, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δεν είναι Έλληνας λόγω του "εγχρώμου" του δέρματος του.

Το άλλο που θεωρώ ατόπημα ειπώθηκε από τον φύρερ τον ίδιο: "Επειδή δεν κάνω λαϊκισμό...όσοι περισσεύουν να απολυθούν" αναφερόμενος σε δημόσιους υπαλλήλους.

Με λίγα λόγια η ΧΑ επιτέθηκε σε φορείς με τους οποίους στην Ελλάδα δεν παίζουμε: Το πάθος για την μπάλα και το δημοσιοϋπαλληλικό consensus. Και τα δύο είναι απολιτίκ άβατα.

Ασφαλώς η ΧΑ έχει κάνει έναν αμετανόητο πυρήνα που δεν θα σβήσει καθόλου εύκολα πλέον, η επιδίωξη όμως δεν είναι αυτή. Ο βασικός στόχος πρέπει να είναι η εκλογική της αποδυνάμωση και ειλικρινά ελπίζω να συνεχίσει τις επιθέσεις σε φορείς που δεν την παίρνουν και όχι σε μετανάστες. Αυτό πιστεύω ότι θα μας καλύψει.

Υ.Γ: Από την άλλη κάποτε πίστεψα επίσης ότι τα χαστούκια στην Κανέλλη θα την αποδυνάμωναν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου