Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο Αστυνομικός ρεβανσισμός και η Δικαιοσύνη συμπονετική μητέρα

Είναι ένα μοτίβο βαρετό πια. Αστυνομικές επιχειρήσεις οι οποίες καθόλου δεν διαφέρουν από συμμορίτικες επιδρομές σε εχθρούς. Το ενοχλητικό είναι ότι, όσο και αν -υποτίθεται- αυτές οι επιδρομές διασφαλίζουν την πολυπόθητη νομιμότητα, η ίδια δεν φαίνεται να τους αγγίζει.

Η υπόθεση ζαρντινιέρας εκδικάστηκε ξεκάθαρα υπέρ της ζαρντινιέρας, και ο Κύπριος φοιτητής είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Το "Καλύτερα, να ξεβρωμίσουμε"  το είπαν πολλοί προφανώς.

Ακόμα πιο εξοργιστική ίσως είναι η στάση της δικαιοσύνης απέναντι στην ακροδεξιότροπη τροπή των πραγμάτων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποφασίζουν μόνοι τους τους μισθούς τους και απεργούν για να μην χαθούν τα προνόμιά τους από την άδικη κενωνία που τους πληρώνει μάλλον νιώθουν προσβεβλημένοι που πρέπει να ασχολούνται με μιάσματα της αριστεράς και βρωμιάρηδες μετανάστες γι' αυτό μάλλον και κάθε απόφαση είναι εναντίον τους...



Από την Παρασκευή στα Εξάρχεια οργανώνεται μία επιχείρηση η οποία μάλλον στοχεύει στην διάβρωση ενός δημόσιου χώρου με σκοπό την καταστολή της κατάληψης του ΒΟΞ. Επί δύο μέρες συνεχόμενες, η αστυνομία μπαίνει στην πλατεία, μια πλατεία εντελώς καθαρή πια από ναρκομανείς και βαποράκια (οπότε η νομιμοποιητική συνθήκη εκλείπει), για να δηλώσει την παρουσία της, να επιτεθεί, θα έφτανα στο σημείο -με απόλυτη προσοχή- να πω ότι προσπαθεί να τρομοκρατήσει.

Η εκδίκηση είναι σαφής: Λίγες ώρες πριν και λίγες ώρες μετά από μία αντιρατσιστική διαδήλωση υπέρ ενός αναίτια δολοφονημένου μετανάστη η αστυνομία προσπαθεί να μας υπενθυμίσει ότι η χώρα στην οποία προσπαθούμε να περάσουμε την ισότητα είναι δικιά της και δεν θα το επιτρέψει.

Όταν στην επόμενη πορεία κάποιος μηχανοκίνητος συνάδελφός σας καψαλιστεί από την κορυφή ως τα νύχια μην απορείτε που το πλήθος θα ζητά και το αίμα του.


1 σχόλιο:

  1. Το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό θέλοντας να εξάλειψη την επονομαζόμενη ‘ανομία’ είναι εν μέρει ανησυχητικό ‘.Όπως φαίνεται αστυνομία και κυβέρνηση επαναπαύονται στο γεγονός ότι με την κατάρριψη των καταλήψεων η ανομία θα εξαφανιστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της και φυσικά η ΕΛ.ΑΣ. που πήρε τα πάνω της τώρα αφήνει να εννοηθεί πως ακόμα και να υπάρξουν και άλλα ‘περιστατικά ανομίας ‘ όπως τα ονομάζει , θα είναι υπόθεση το πολύ μιας ώρας. Σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που ζει στην άγνοια θα επιβραβεύσει αυτή την επέμβαση της αστυνομίας θεωρώντας πως όντως η αιτιολόγηση που δίνει πάνω στο ερώτημα ‘γιατί τώρα αποφάσισε η αστυνομία να επέμβει’ και φυσικά δεν θα προβληματιστεί για το πώς η αδρανής ελληνική αστυνομία ξαφνικά ξύπνησε. Δεν θέλω να σκέφτομαι κυνικά όμως προσωπικά δεν βρίσκω τυχαίο το ότι αυτή η επιχείρηση συνέπεσε με τις υποτιθέμενα βομβιστικές-τρομοκρατικές επιθέσεις με υπαίτιους τους πλέον κλασσικούς και αγαπημένους τρομοκράτες πυρήνες της φωτιάς ή τον επαναστατικό αγώνα (έτσι για να υπάρχει και σασπένς). Και ρωτώ μήπως η εντυπωσιακά άμεση και αποτελεσματική ,όπως ονομάστηκε, δράση της ΕΛ.ΑΣ συνδέεται κάπως με την πιθανότητα οι σούπερ-έμπειροι τρομοκράτες του mall είναι παρακρατικοί και όχι αντιεξουσιαστές-αναρχικοί-ακροαριστεροί ή όπως αλλιώς έχουν χαρακτηριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή