Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η μονόδρομη νομιμότητα του Δένδια

Τάδε έφη ΟΝΝΕΔ
Είναι φανερή πλέον η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ακροατήριό της για την επαναφορά της ασφάλειας και την επανακατάληψη του δημοσίου χώρου από το κράτος. Αν ρίχναμε δραματικά τους φόρους, η ελληνική εκδοχή της Θάτσερ θα λάμβανε σάρκα και οστά. Αλλά τουλάχιστον δεν θα παίρναμε την τυρόπιτα με 23% φόρο.

Αυτή η καταπολέμηση της "ανομίας" όπως βεμπεριανά, και άστοχα, την χαρακτηρίζει ο Δένδιας έχει δύο στόχους. Να στοχοποιήσει την αριστερά, και την ενδοκοινοβουλευτική, για τρομοκρατολαγνεία και να ρίξει επιτέλους τα δίχτυα της στην μεγάλη δεξαμενή ψήφων της Χρυσής Αυγής.

Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιτυγχάνει κανένα από τα δύο...
...Όσοι ήταν να πιστέψουν ότι ο Σύριζα συγκαλύπτει τρομοκράτες, το έχουν ήδη κάνει (και δυστυχώς πολλοί φιλελεύθεροι ανάμεσά τους). Αυτή η πολιτική επικοινωνία έχει δείξει τα όριά της.

Από την άλλη η Χρυσή Αυγή μάλλον ενισχύεται από τις επιδρομές στις καταλήψεις, πολύ απλά γιατί στις νευραλγικές περιοχές που βρίσκονται αυτές (Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής κλπ) οι καταλήψεις αποτελούσαν το τελευταίο αντιρατσιστικό "οχυρό" απέναντι στα πογκρόμ που θέλει να εξαπολύσει το κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Προς όλους, λοιπόν, τους εραστές της "νομιμότητας" που πλέον θεωρούν ότι μιλάνε για το πιο έξυπνο επιχείρημα στο κόσμο, όταν το αναφέρουν στις παρέες τους, θα πρέπει να ξέρουν ότι η νομιμότητα είναι έννοια αμφίδρομη στη Δημοκρατία, και ότι αν θέλουν γελοιωδώς να μιλούν για τα δύο άκρα, θα έπρεπε να καταστέλλονται αυτά το ίδιο. Μέχρι τότε, είτε από αφροσύνη, είτε από αφέλεια, κάνουν την χάρη στη Χρυσή Αυγή και βοηθούν στην επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου