Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Όταν ο προεκλογικός αγώνας μετράται σε αίμα Παλαιστινίων


Από χθες στην λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού με σκοπό την καταδίωξη, και όπως φαίνεται και δολοφονία, στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς όπως φάνηκε από το παράδειγμα του Αχμέτ Τζαμπάρι, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση την Τετάρτη 14/11/2012.

Το ένα πρόβλημα είναι ότι οι επιθέσεις στην λωρίδα της Γάζας έχουν τελικά ως στόχους άοπλους πολίτες. Από χθες έχουν σκοτωθεί 13 Παλαιστίνιοι στις επιχειρήσεις και τους βομβαρδισμούς και έχουν τραυματιστεί και (ξανα)εκτοπιστεί μερικές εκατοντάδες, προφανώς ανάμεσά τους και παιδιά.

Το άλλο πιο σοβαρό πρόβλημα,
ηθικής φύσεως  είναι το ότι όλα αυτά γίνονται για τις επερχόμενες εκλογές του Ιανουαρίου του 2013. Οι Παλαιστίνιοι προσφέρονται σαν σφαχτάρια  στον προεκλογικό αγώνα του Νιετανιάχου που πιάνει δύο στόχους μαζί: Να σταματήσει την προεκλογική περίοδο των αντιπάλων του και να συνεχίσει άτυπα την δικιά του δείχνοντας στους υποψήφιους ψηφοφόρους του ότι, πάλι, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του όταν πρόκειται για Παλαιστίνιους.

Ήδη υπήρξαν τα πρώτα "αντίποινα" από την Χαμάς που σκότωσε τρεις, τί άλλο, πολίτες σε επίθεση με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από την λωρίδα της Γάζας. Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται και χερσαία επέμβαση από πλευράς ισραηλινού στρατού.

Και όλα αυτά εν μέσω καλλιστείων στην Ελλάδα που χθες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της μπλογκόσφαιρας.








                                                          Η δολοφονία του Τζαμπάρι








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου